מגמות

בחירת מגמות הלימוד בתיכון אינה קלה, אך היא משמעותית וחשובה ביותר.

צוות בית הספר מאמין בראיית צרכי התלמיד כפרט ומעוניין שהתלמיד יבחר את מגמת הלימודים התואמת את כישוריו, כולותיו האישיות ותחומי התעניינותו.

בחירה נכונה ומשמעותית תביא ללמידה מתוך עניין ולהצלחת התלמיד להשיג תעודת בגרות איכותית. הנהלת ביה"ס בנתה את המגמות ומסלולי הלימוד תוך יצירת אפשרויות בחירה מגוונות, הנותנות מענה לתחומי העניין של התלמידים וליכולותיהם, בהתאם לדרישות האוניברסיטאות.

חשוב שבתהליך שתעברו תיעזרו בבעלי ניסיון: הורים, אחים ומורים, ובעיקר תשאלו את עצמכם מה מעניין אתכם? ובאיזה מקצועות תצליחו למצות את יכולתכם?

לבחור נכון – פירושו של דבר, לבחור תחומים שמעניינים אתכם ושבהם סיכוייכם להצליח גבוהים. אנו מאמינים שהתאמה נכונה בין מקצועות הבחירה, לבין הנטיות והכישורים שלכם התלמידים, תתרום להצלחתכם ותפתח בפניכם חלון הזדמנויות לעתיד אקדמי ומקצועי.

אני מקווה שחוברת זו והפעילויות שנערכות לקראת קבלת ההחלטה, תסייענה לכם להגיע להחלטה נכונה. צוות ביה"ס עומד לרשותכם בייעוץ ובהכוונה .

יודגש, כי פתיחת מגמה או מקצוע בחירה תלויה במספר התלמידים הנרשמים. במידה ולא ירשמו מספיק תלמידים למקצוע בחירה כלשהו, בית הספר איננו מתחייב לאפשר לתלמידים ללמוד מקצוע זה.

אנו מאמינים ביכולותיכם ומאחלים לכם בחירה נכונה והצלחה רבה.

     
     
מדעי המחשב   מקצוע מדעי המחשב מקנה לתלמיד מיומנות והיכרות עם תחום דעת ההולך ותופס חלק חשוב מבחינה לימודית, מחקרית ומקצועית כתשתית לתחומי דעת אחרים.

 

במסגרת לימודי מדעי המחשב, לומדים לנתח בעיות ואירועים לצורך פתרונם ויישומם בעזרת המחשב. 

לימודים אלה מכשירים את תלמיד שנות ה- אלפיים לתפקד בעולם עתיר ידע. המטרה היא שהתלמידים ייכנסו ל"מוחו של המחשב" כדי להבין את אופן פעולתו.

מסלול המקצוע מדעי המחשב מתחיל בכתה י' ומסתיים בסוף כתה י"ב כאשר התלמיד נבחן ברמה של 5 יח"ל.

   

בכתות י' ו- י"א התלמידים ילמדו מדעי המחשב כמקצוע בחירה ברמה של 3 יח"ל לפי הפרוט שלהלן:

2 יח"ל בכתב, הכוללות את התוכנית החדשה "יסודות מדעי המחשב".

1 יח"ל מעבדה, הכוללת תוכנית בסביבת האינטרנט ומבחן מעשי במעבדה.

בסוף כתה י"א ייגשו התלמידים ל- 3 יח"ל מתוך 5 יח"ל.

בכתה י"ב התלמידים ילמדו 2 יח"ל נוספות עליהן ייבחנו בסוף השנה במסגרת של מבחן אחד הכולל שני נושאים מרכזיים: עיצוב תוכנה ומודלים חישוביים.

 רק תלמידים שלמדו אנגלית ומתמטיקה בהקבצה א' וסיימו בציון 75 לפחות או למדו בהקבצה ב' והשיגו ציון 90 לפחות, יוכלו להתקבל ללימודי בחירה מדעי המחשב, לקראת כתה י (בנוסף לציון עובר בקורס "מבוא למדעי המחשב" בכיתה ט').

תלמיד המסיים את המסלול התלת שנתי יהיה מסוגל –

   
  1. לבנות אתרי אינטרנט אינטר-אקטביים עם כלים תכנותיים ברמה מקצועית ביותר – SQL VBSCRIPT -JAVASRIPT ASP.
  2. לבנות תוכניות מתקדמות ביותר ע"י שפת C.
  3. לעצב תוכנות.
  4. לימודי שפות.
     
     
פיסיקה   מקצוע הפיסיקה תופס מקום חשוב בקבוצת המדעים. תלמיד המגיע לבית ספר התיכון מתנסה במקצוע זה בכיתה ט', כשמטרת הלימוד לעורר סקרנות למקצוע, להקנות הרגלי חשיבה ומיומנות במעבדה. מוקד הלמידה בכיתה ט' הוא אנרגיה בגלגוליה.
  בכיתה י' – י'ב נלמדת הפיסיקה ברמה של 5 יח"ל.
ברמה של 5 יח"ל לומד התלמיד בצורה יסודית ומעמיקה את הנושאים: מכניקה, אופטיקה, גלים, תורת החשמל ואלקטרומגנטיות. ונבחנים במעבדה ביחידת לימוד נפרדת.
לימוד הפיסיקה בבית הספר התיכון נותן בסיס מצוין ללימודי המשך העל תיכוניים ומאפשר לפתח קריירה התחומי ההנדסה, מדעי החלל, מכשור רפואי, דלקים, תקשורת ועוד.
בעלי בגרות בפיסיקה יכולים להצטרף לעתודה אקדמאית של צה"ל ולקבל תפקידים מאתגרים במהלך שירותם הצבאי.
   

הדרישות:

מתמטיקה הקבצה א' ציון 75 ומעלה ( הקבצה א' 2 85 ומעלה).
ציון שנתי 80 לפחות בפיסיקה.
המלצת המורים לפיזיקה ומתמטיקה. 

תלמיד המעוניין להגביר את לימודי הפיסיקה ואינו עומד באחת הקריטריונים , יגיש בקשה מיוחדת ובקשתו תישקל ע"י המועצה הפדגוגית של ביה"ס.

     
     
כימיה   מקצוע הכימיה מהווה בסיס חשוב להבנת תהליכי החיים ותהליכים תעשייתיים שונים.
  המקצוע מיועד לתלמידים שלומדים 5 יח"ל בביולוגיה כללית ומומלץ מאד לתלמידים המעוניינים להמשיך בלימודים גבוהים בתחומים כמו: כימיה, ביוטכנולוגיה, הנדסה כימית, הנדסת חומרים ועוד.
  הכימיה מהווה חלק חשוב בחינוך המדעי והטכנולוגי והוא גורם חשוב בתחומים מגוונים כגון: ביטחון, תעשיה חקלאות, בריאות, אנרגיה ואיכות הסביבה.
   
  מטרות עיקריות:
   

להקנות לתלמידים יכולת הבנה טובה של תופעות בחיי היום יום.

2. להוות בסיס ללימודי המשך בתחומים הבאים: רפואה, רוקחות, הייטק בכימיה, ביוטכנולוגיה, הנדסה כימית ועוד.

3. לעצב תלמיד חושב ובר אוריין בתחומי המדע.

מערך הלימודים:

במסלול הלימודים ייגשו התלמידים לבחינת הבגרות בהיקף של 5 יח"ל בשני שלבים:

כיתה יא' – 3 יח"ל.

כיתה יב' – 2 יח"ל שמתוכן : 1 יח"ל נושאים תיאורטיים + 1 יח"ל כימיה בגישה חוקרת )מעבדת חקר).

דרישות קבלה ללימודי כימיה (5 יח"ל):

ציון במדעים – 80 במעלה.

ציון במתמטיקה – 5 יח"ל 70 ומעלה.

4 יח"ל 80 ומעלה.

בעלי בגרות בכימיה יכולים להצטרף לעתודה האקדמית של צה"ל ולקבל אפשרות ללמוד ולשרת במסלולים השונים.

     
     
ביולוגיה   ההתקדמות וההישגים הגדולים בביולוגיה בתחילת המאה ה,21- כגון חקר הגנום האנושי, ייצור מזון מהונדס, ניצול והגנה על משאבי כדור הארץ, השתלות איברים, פיתוח מהיר של החיסון לקורונה ועוד מעוררים שאלות מוסריות, התנהגותיות וחברתיות, שכל אזרח ייחשף אליהן במאה ה.21- היכרות עם תהליכים אלה חשובה להבנת המגמות שאליהן מתקדם המדע ופתח להשתלבות בהן.
 
 
  הלימודים במגמת ביולוגיה מקנים לתלמידים כלים ומיומנויות החיוניים ללימודים גבוהים במדעי החיים והם פתח ללימודי רפואה, ביוטכנולוגיה, תזונה, רוקחות, ביו-אינפורמטיקה, וטרינריה, אקולוגיה ועוד.
  הלמידה מתקיימת בכיתה, במעבדה, במעבדת המחשבים ובשטח. במהלך הלימודים יש שימוש נרחב בלמידה מתוקשבת ובאמצעי המחשה.
   

למי מיועדת המגמה?

המגמה מיועדת לתלמידים שלבם נמשך אל מדעי החיים והם מבקשים להעמיק את ידיעותיהם בתחום. לימודי הביולוגיה הם לימודים מדעיים שאינם מחייבים אוריינטציה מובהקת למתמטיקה.

תנאי קבלה למגמה: 

ציון סוף שנה במקצוע מדעים של 75 לפחות.

על הלימודים במגמה:

תוכנית הלימודים בביולוגיה כוללת פרקים עיוניים, ופרקים מעשיים. בפרקים העיוניים נלמדים שלושה נושאי ליבה המהווים את התשתית להבנת המקצוע – פיזיולוגיה של גוף האדם, ביולוגיה של התא ואקולוגיה. כמו כן נלמדים נושאי בחירה מתחום החיידקים והנגיפים, פיזיולוגיה משווה, גנטיקה ועוד.

הלימודים העיוניים מתקיימים בסביבה מתוקשבת הכוללת מערכי שיעור, מצגות ועבודות לתרגול.

כל הבחינות כולל בחינת הבגרות נערכות במחשב.

החלק המעשי כולל:

מעבדת חקר – הפעילות במעבדה היא אבן יסוד בהוראת המדעים. לומדים בה מיומנויות של עריכת מחקר הכוללות שיטות עבודה מגוונות. במעבדה נערכת היכרות עם שיטות עבודה מעשיות ומתקיימים ניסויים על ידי התלמידים.

ביו-חקר – יחידת לימוד הכוללת עבודת מחקר קבוצתית המבוססת על תצפיות וניסויים וסיור לימודי.

כיצד נבחנים?

הבחינה העיונית נערכת בכיתה י"ב כבחינה מתוקשבת ומשקלה 55% מהציון הכללי.

בחינת המעבדה נערכת בכיתה י"ב ומשקלה 15% מהציון הכללי.

עבודת הביו-חקר נכתבת בכיתה י"א, מוערכת בהערכה בית ספרית ומשקלה 30% מהציון הכללי.

     
     
    מגמת אמנויות העיצוב מכשירה את התלמידים לעסוק בתחומי העיצוב. הלימודים במגמה מקנים לתלמידים את העקרונות התיאורטיים, האמצעים והשיטות של עולם העיצוב ועבודת המעצב. התלמידים לומדים לבחון ולהעריך פתרונות על פי קריטריונים אסתטיים ופונקציונליים. תלמידי המגמה רוכשים בסיס ידע רחב שיאפשר להם להציע פתרונות יצירתיים ומגוונים, המביאים בחשבון גם שיקולים מתחומי הנדסת אנוש, אקולוגיה ואיכות חיים.
אמנויות העיצוב  
 
 
 
  דגש מושם על שמירה וטיפוח של סגנונו האישי והייחודי של התלמיד. התלמידים רוכשים ידע על העולם החזותי, ידע בחומרים, תוכנות עיצוב מקצועיות, מכשור טכנולוגי מתקדם ותהליכי ייצור, רוכשים כלים להבנת שפת האמנות והעיצוב, ואת האמצעים ליישומם בעבודתם היצירתית. 
 
 
    בוגרי מגמת אמנויות העיצוב (8-10 יח"ל) זכאים לתעודת מקצוע ממשרד העבודה, ויכולים להמשיך ללימודים אקדמיים במכללות העיצוב השונות ובטכניון בחיפה.
   

למי מיועדת המגמה?

המגמה מיועדת לתלמידים בעלי נטיה לעסוק בתרבות חזותית, באמנות במקצועות טכנולוגיים.

מה כוללים הלימודים?

הלימודים במגמה כוללים שני מקצועות: 

אמנות שימושית (5 יח"ל) – התמקדות בעולם האמנות: למידת שפת האמנות, התנסות בסדנה, היכרות עם חומרים, לימודיתולדות האמנות והבנתה. 

עיצוב (3/5 יח"ל) – התמקדות בעולם העיצוב: לימוד שפת העיצוב, שימוש במכשור מתקדם ותוכנות מחשב מקצועיות. בתהליך העיצוב עוברים התלמידים את כל שלבי העיצוב – מרעיון ועד תוצר, תוך התנסות בכתיבת מחקר ברמה אקדמית, בתכנות גרפיות, בתכנות תלת ממד ופלטפורמות אינטרנטיות מגוונות.

הלימודים במגמה באופן מלא מקנים לתלמיד תעודת בגרות עיונית וטכנולוגית, ובנוסף תעודת מקצוע של משרד העבודה.

תנאי קבלה:

ציון עובר בשני מקצועות רבי מלל שנלמדו בכיתה ט' (היסטוריה, תנ"ך ואזרחות.)

     
     
תקשורת וחברה   סקרניים ורגישים? אכפתיים וחברתיים? יצירתיים ורוצים לעשות את השינוי בעולם? מתעניינים במה שקורה מסביבכם? בואו אלינו למגמת תקשורת!
  לימודי התקשורת כוללים חלק עיוני וחלק מעשי:
  החלק העיוני – נלמד לענות על השאלות האמיתיות והמעניינות באמת על עולם התקשורת. מה זה רייטינג? למה יש מסביבנו כל כך הרבה ריאליטי? מה החשיבות של הצילומים? איך שינה האינטרנט את העולם? מה האינטרסים שעומדים מאחורי מהדורות החדשות? ולמה כל כך חשוב לערוצי הטלויזיה לשדר לנו ספורט? 
 
 
  על כל השאלות האלה נענה בליווי מצגות סרטים וצפייה בתוכניות טלוויזיה במהלך היומיומי של הלימודים ובסופם מבחן בגרות מתוקשב מאתגר וייחודי.
   

החלק המעשי – המקום שלכם ליצור ולהביע את עצמכם. בחלק המעשי נלמד איך לצלם, איך לערוך נלמד את יסודות הבימוי ההפקה והסאונד עם הציוד הכי מתקדם שיש ובאווירה משפחתית וחברית.

בסוף כיתה יב' תיצרו סרט שיהיה כולו שלכם, על מה שמעניין אתכם.

הבגרות מתבצעת בקבוצות של 4 תלמידים.

מגמת תקשורת מזכה ב- 9-11 יח"ל ובתעודת בגרות טכנולוגית איכותית.

     
     
    ישראל הינה מעצמה טכנולוגית בתחום הפיתוחים לחקלאות המיוצאים לכל העולם. המקצוע לימודי החקלאות הוא מקצוע יישומי, עתיר ידע מדעי, המתבסס על מושגים ועקרונות מתחום המקצועות המדעיים : ביולוגיה, כימיה, פיזיקה, מדעי כדור הארץ ומדעי הסביבה.
חקלאות  
  מקצוע החקלאות נדרש מאוד בשוק העבודה בארץ ובעולם, מאחר ואוכלוסיית העולם גדלה במהירות ומחירי המזון מתייקרים מאוד. בעשורים הקרובים חזויה בעיית רעב בעולם וזה אחד מאתגרי החקלאות הגדולים: פיתוח זני צמחים הגדלים ביעילות ומתגברים על המחסור במים וקרקע ומצליחים לספק מזון לאוכלוסיית העולם.
 
 
 
  הלימודים במגמת החקלאות נפרשים על פני שנתיים (י' וי"א) ומקנים 5 יח"ל לבגרות המתחלקות באופן הבא:
   

2 יחידות- עבודת מחקר- אגרוטופ. מחקר מעשי וכתיבת עבודה מדעית בסיכומו. 

3 יחידות- בחינה עיונית על תחומי הצומח בחקלאות (פיזיולוגיה, רביה, הנדסה גנטית, טיפוח זנים, כימיה של מים, כימיה של מינרלים ודשנים ופיזיקה של הקרקע).

שילוב מגמות של ביולוגיה + חקלאות- הוא שילוב מומלץ מאחר וישנם מספר פרקים בפיזיולוגיה של הצמח הנלמדים במקביל בשתי המגמות.

באוניברסיטה – לימודי ההמשך של מקצוע החקלאות מתבצעים בפקולטה לחקלאות השייכת לאוניברסיטה העברית.

ניתן לבצע תואר כפול בחקלאות וביוכימיה או מיקרוביולוגיה.

     
     
    איך לומדים?
חינוך גופני   לימוד חינוך גופני מעשי, העמקה בענף כדור (כדורעף/ כדורסל/ כדוריד וכד)' וכושר גופני כללי * לימוד חומר עיוני, פיזיולוגיה של המאמץ, פסיכולוגיה של הספורט, תורת הכושר הגופני.
  הרצאות של ספורטאי עבר והווה.
  ימי פעילות ייחודיות למגמה (ספורט אתגרי, ספורט ימי, החוויה האולימפית, קיר טיפוס וכד)'.
  הפקת ימי שיא, טורנירים, ימי ספורט, מרוצים.
   
  למה לומדים?
    חשיפה לעולם החינוך הגופני בהיבטים שונים.
    הגברת המודעות לפעילות גופנית בקרב בני נוער.
    פתיחת דלתות בעולם הספורט
     
    מה לומדים?
    5 יחידות לימוד משולב לימודי עיוני ומעשי, קבלת 20 נק' בונוס באוניברסיטאות.
    תעודת מדריך כושר, אימון פונקציונלי.
    הרחבת קורס מד"א.
     
    למי מתאים?
    תלמידים בעלי זיקה לספורט.
    ציון 85 ומעלה בחנ"ג, ציון 80 ומעלה במדעים ראיון עם רכזת המגמה.
     
     
    במסגרת לימודי הפסיכולוגיה והסוציולוגיה, מדע שחוקר את נפש האדם, נצא למסע סוחף אודות עצמנו. נלמד על מבנה האישיות שלנו, על חרדות ולחץ, על מערכות יחסים, על דימוי עצמי ועוד. נפגוש ונכיר פסיכולוגים ידועים כמו זיגמונד פרויד ונלמד על ניסויים ומחקרים מהפכנים ששינו את ההבנה לגבי התנהגות האדם. הלימודים במגמה עוזרים לתלמידים להבין את עצמם טוב יותר ולפתור בעיות שצצות בגיל ההתבגרות.
מדעי החברה   
(פסיכולוגיה, סוציולוגיה ואזרחות)  
Photo by <a href="https://unsplash.com/@timmarshall?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText">Tim Marshall</a> on <a href="https://unsplash.com/photos/cAtzHUz7Z8g?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText">Unsplash</a>   בלימודי הגבר באזרחות התלמידים מתעמקים בסוגיות אקטואליות בכלכלה, בחברה ובפוליטיקה של מדינת ישראל. כמו כן הם רוכשים מיומנויות המטפחות אסטרטגיות חשיבה מסדר גבוה המקדמות כישורי מנהיגות ובהן: מחשבה ביקורתית, חקר, ניתוח, גיבוש עמדה, זיהוי בעיות ומתן פתרונות.
 
 
  במסגרת הלימודים במגמה, אנו יוצאים לסיורים מרתקים ושומעים הרצאות מעניינות.
  על המגמה:
    השיעורים והתכנים הנלמדים עוזרים למתבגרים לפתור בעיות ולענות על שאלות שהם שואלים את עצמם מדי יום, כמו מי אני, מה אני, מה מקד ביטחון עצמי ואיך ניתן להתגבר על קונפליקטים. 
   
   

תלמידי המגמה למדעי החברה ברמה של 8 יח"ל זכאים לבונוס בכניסתם ללימודים אקדמיים במגוון האוניברסיטאות בארץ.

למידה אטרקטיבית וחווייתית דרך סרטונים וחומרים אקטואליים.

ימי עיון וסיורים.

תנאי קבלה למגמה:

• ממוצע ציונים במקצועות רבי מלל- מעל 80 נקודות.

•  התנהגות נאותה.

•  יכולת עבודה בקבוצות.

     
     
    במסגרת התאמת מערכת החינוך למאה ה-21 משרד החינוך פיתח מגמת לימוד חדשה – תקשורת בין-לאומית בשפה האנגלית, במטרה לחנך את בני הנוער להסברה בין-לאומית, לחזק את לימודי האנגלית ולהקנות לתלמידים את הכלים הטובים ביותר לקראת השתלבותם באקדמיה ובתעשייה.
דיפלומטיה ותקשורת בינלאומית  
 
  "העולם החדש" דורש מבוגרי מערכת החינוך מיומנויות חדשות לכן יושם דגש בלימודים על מיומנויות של ניתוח בעיות ויישוב סכסוכים, משא ומתן, גישור, שיג ושיח, מיומנויות תרגום ועוד.
 
     
Photo by <a href="https://unsplash.com/@kylejglenn?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText">Kyle Glenn</a> on <a href="https://unsplash.com/photos/nXt5HtLmlgE?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText">Unsplash</a>   על המגמה 
  במסגרת המגמה יפתחו התלמידים יכולות גבוהות באנגלית, מעבר לרמה הנדרשת ב-5 יח"ל. שיפור היכולות יבוא לידי ביטוי בהבעה בע"פ, בכתב ובקריאה. כמו כן, יפתחו התלמידים מיומנויות אחרות, כגון תקשורת בין-אישית, חשיבה ביקורתית ויצירתית, כישורי מנהיגות, משא ומתן, יישוב סכסוכים וגם תרגום. הלימודים יעשו בצורה חווייתית ופעילה באמצעות סדנאות, משחקי תפקידים, הדמיות, דיונים, עבודה בקבוצות וטיפוח עבודת צוות. יגיעו מרצים אורחים ויתקיימו שיתופי פעולה עם בתי ספר אחרים בארץ ובעולם.
 
 
 
   
   

מה כוללים הלימודים?

   
  1. מיומנויות התקשורת (לימודי בסיס) – התכנים הלימודיים בלימודי הבסיס יתמקדו בנושאים הבאים: דיפלומטיה, רב-תרבותיות, כוחו של סיפור, מדיה ויחסים בין-לאומיים. התלמידים ילמדו וישתלמו במיומנויות הדיון והדוברות, כישורי מנהיגות ועבודת צוות.
  2. מיומנויות התרגום – בפרק זה התלמידים יתפתחו הבנה מעמיקה של מבנה השפה וילמדו על אמצעיה המגוונים. הם ירכשו ידע ומיומנויות בשפת המקור ובשפת היעד שיסייעו בתרגום טקסטים ויספקו למשתמש פתרונות תרגום מתאימים להקשר ולתרבות.
  3. ניהול סכסוכים ויישובם – בפרק זה ייחשפו התלמידים למגוון הגורמים העומדים בבסיסו של סכסוך וילמדו עליהם. תהליך הלמידה והחקירה יכלול מרכיבים תיאורטיים, ניתוח וייצור של תרחישים. בחלק המעשי ילמדו התלמידים לגשר, לנהל וליישב סכסוכים. נוסף על כך, ישתתפו במגוון פעילויות קהילתיות-חברתיות מחוץ לבית הספר ושם יישמו את הידע שרכשו.
   

תנאי קבלה למגמה :

  1. אנגלית ברמה של 5 יח"ל.
  2. ייתכן ויתקיים ראיון אישי בשפה האנגלית
     
     
    הספרדית היא אחת השפות המדוברות ביותר בעולם. היא השפה הרשמית של 21 מדינות בעולם והשפה השנייה הנלמדת ביותר אחרי אנגלית. לשפה הספרדית יש ערך מיוחד ודובריה הם מגזר דמוגרפי ענק!
ספרדית  
  לעומת שפות רבות אחרות, ספרדית היא שפה ידידותית ללמידה, כל עוד יש לך את הרצון לשאוף ולהתקדם.
  צבא, לימודים ועבודה בעתיד – ידיעת השפה הספרדית נותנת הזדמנות לעבוד במדינות דוברות ספרדית ולימודים במוסדות אקדמאים. זה כמובן מאפשר התפתחות אישית ושיפור קורות החיים.
 
   
  מטרות לימוד הספרדית במגמה – 5 יח"ל לימוד:
    לרכוש ידע לשוני בסיסי כדי לתקשר בספרדית בכתב ובעל-פה למטרות שונות.
     
    תהליך הלמידה כולל:
   
  • פרוייקטים.
  • יומן רפלקטיבי.
  • תלקיט – פורטפוליו.
  • בחנים ומבחנים.
    בחינת הבגרות בכיתה י"ב – 5 יחידות לימוד.
    בתוך התוכנית אנחנו לומדים בצורה אינטראקטיבית. יש בתוך השיעור פעילות ומשחקים. שמיעה הקלטות וסרטונים קצרים, שירים קשורים לנושאים של הלמידה ומשחקים שמתחזקים את הלמידה ועושים ממנה כיף לתלמיד.
   
    תלמידי המגמה פגשים בכל שנה עם תלמידים בכל הארץ בפסטיבל הספרדית.
   

כדי ללמוד במגמה צריך:

רצון, סקרנות, משמעת עצמית, עשייה והתמדה…

     
     
    למה בכלל צריך ללמוד ולהכיר את השפה והתרבות הערבית?
ערבית   ידיעת שפה זרה נוספת שמדברים אותה מעל מיליארד בני אדם – יתרון לכל החיים!
  גשר לקשר – עם מדינות ערב ועם כ20%- מאוכלוסיית ישראל הדוברת את השפה הערבית. הבנת תהליכים אקטואליים באזור (למשל, "הסכמי אברהם," "האביב הערבי," המתח שבין העולם הערבי הסוני לבין העולם השיעי.)
 
  פתח להבנת תרבות, פולקלור ומנהגים. הכרת השפה והתרבות הערבית מחנכת לסובלנות ולקבלת האחר. זאת, תרומתנו הצנועה לחינוך ולדמוקרטיה.
 
  הלימוד במגמה מאפשר לתלמידים להשתלב בשירות הצבאי בתפקידים מעניינים ומסווגים בחיל המודיעין ובחילות השדה. ,8200( סיירת מטכ"ל, מסתערבים, 504 , תאום פעולות הממשלה בשטחים, יחידת המעברים ועוד)…
   
   
   

האם תלמידים שלא למדו ערבית בכיתות ז-ט יכולים להצטרף למגמה? כן!!!

במהלך חופשת הקיץ אנחנו מקיימים בבית הספר השתלמות מיוחדת שמכשירה את התלמידים לקראת הלימודים במגמה בשנת הלימודים הבאה.

הציון במגמה ניתן על פי החלוקה הבאה:

70% – מבחן חיצוני ארצי שמתקיים בכיתה י"ב.

30% – הערכה חלופית המתבססת על הלימודים במגמה בכיתות י-י"ב 10%( הערכה בכל שנת לימוד במגמה) הערכה זו מבוססת על שיח בין אישי, עבודת חקר בתחומים מגוונים – ספרות מודרנית, עיתונות, אקטואליה, שירה.

הלימוד במגמה מזכה ב – 5 יח"ל בתעודת הבגרות. ערבית נחשבת למקצוע מועדף, ועל כן מזכה את התלמידים בבונוס גבוה בעת ההרשמה למוסדות להשכלה גבוהה.

בסוף תהליך הלימודים – בוגרי המגמה מסיימים את לימודיהם כשהם: משוחחים בערבית מדוברת, מסוגלים להאזין ולהבין את אמצעי התקשורת בערבית, מביעים עצמם בכתב, קוראים עיתונים בערבית.

     
     
     

illigal text removed

illigal text removedilligal text removedilligal text removed